Zwemvaardigheid I, II en III

Zwemvaardigheid is een vervolg op het ABC-zwemdiploma. De eisen van de zwemvaardigheid zijn verhoogd, dus we hebben ons lesprogramma aangepast. Dit vernieuwde lesprogramma sluit beter aan op het nieuwe ABC-zwemdiploma. Zwemvaardigheid is niet alleen leuk maar ook nuttig. De nieuwe opzet van het zwemvaardigheid is vooral gericht op hoe te handelen in noodsituaties. Leren overleven en niet in paniek raken. De minimale eis van het zwemvaardigheid is in het bezit zijn van het ABC-zwemdiploma.

Zwemvaardigheid I

In badkleding: 150 mtr schoolslag, 25 mtr borstcrawl, 25 mtr rugcrawl, 25 mtr samengestelde rugslag, 10 mtr polocrawl, 8 mtr vlinderslag, hoekduik, wrikken en overlevingsoefeningen.

In kleding: 50 mtr enkelvoudige rugslag, 50 mtr schoolslag, te water gaan en met toegeworpen of meegenomen plastic zak een drijfmiddel maken en enige tijd te water blijven en zelfstandig uit het water komen, door een gat zwemmen dat zich 9 meter van de kant bevindt, onder een vlot doorzwemmen met een minimale lengte van 1,5 mtr, elkaar uit het water redden op diverse manieren.

Zwemvaardigheid II
Het verschil tussen zwemvaardigheid I & II is dat de afstanden groter worden, oefeningen worden verder uitgewerkt. De kledingeisen zijn hetzelfde als zwemvaardigheid I.

In badkleding: schoolslag, samengestelde rugslag, borstcrawl, polocrawl, vlinderslag, hoekduik, door hoepels zwemmen, wrikken, gehurkte draai balzwemmen, ongelijkzijdig watertrappen.
In kleding: rugslag, schoolslag, reddingsoefeningen (ook met tweetallen).

Zwemvaardigheid III
Vergeleken met zwemvaardigheid I & II, vergt zwemvaardigheid III meer conditioneel en fysiek vermogen. Nu je zwemvaardigheid I & II in bezit hebt, is het fijn om ook zwemvaardigheid III in bezit te hebben.

Bekijk ook de tijden en prijzen voor Zwemvaardigheid.

Contact

De Slagen Schoonebeek
De Slagen 9
7761 CP Schoonebeek

e-mail: gemeente@emmen.nl
(0524) 53 18 53